Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

The Inquirer har en artikel om en person i frankrike som hittade säkerhetshål i ett program. Istället för att tillverkaren tackade för tipset och åtgärdade problemet kontaktade man polisen. Dessutom kräver man 900.000 Euro i böter.

Jo, förresten det var en sak till. Han publicerade visst exploitkoder till säkerhetshålet också…

Eller..ok, det kanske inte var en så dum idé trots allt med tanke på att personen visar sig vara ingen mindre än Guillermo Tena. Ringer det ingen klocka? Om jag nämner att han även går under namnet Guillermito? Inte? Ok, han kanske är mest känd under det namn han använde som virusskrivare – Spanska.

Kommer du inte ihåg virus som Happy99 och Spanska har du inte jobbat länge nog i branschen :-)

Läs en intervju med honom här och här.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.