Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

Ny anti-mask mask?

31 Dec 2004

Enligt F-Secure så sprids det just nu en mask som infekterar sårbara phpBB system på samma sätt som Santy tidigare gjorde. Den enda skillnaden är att masken försöker patcha det säkerhetshål som den själv kom in igenom, så att inte Santy kan infektera den.

En del tycker att detta är snällt, men det är det inte. Den infekterar ju på samma sätt som den “elaka” masken. En del administratörer rapporterar om rena DDoS-attacker när den nya masken försöker “infektera” deras redan säkrade system.

Infekterade servrar får en ny webbsida (defacement) med texten “Anti-Santy-Worm V4”. Masken verkar inte direkt framgångsrik, för en sökning i Google ger endast ett svar när detta skrivs.

Låt oss hoppas att detta är det sista som händer detta året.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.