Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

SecurityFocus har tidigare fått kritik för att de publicerat exploits i samband med att de rapporterat om säkerhetshål. Vissa menar att det är bra för att man då kan kontrollera hur säkerhetshålet fungerar och att motmedel verkligen gör sitt jobb. Andra menar att man gör det enklare för elakingar att sätta igång att utnyttja säkerhetshålen.

Oavsett vad man tycker om det så är det helt klart så att det blir allt fler sajter som publicerar exploits när de kommer ut, det senaste i raden är ExploitWatch.org. För dig innebär det dels att det blir lättare att hitta dem, men dels att du får ännu mer bråttom att titta på problemet och åtgärda det.

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

En kommentar to “Exploits lätta att hitta”

  1. Tommy Richardsson on December 27th, 2004 23:56

    Jag är nog av den åsikten att det både gör det enklare att säkra nätverken om man vet exakt var själva problemet ligger samtidigt som det om man inte är snabb nog att åtgärda det kan vara till stor nytta för angripare. Det är alltså en kamp mot klockan..först till kvarn…

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.