Per Hellqvist om IT-säkerhet och sånt

I dagarna har årets första laddning elaka digitala julkort dykt upp. W32.Erkez.D (a.k.a W32/Zafi.D) och W32.Atak.F använder julens glada budskap för att få dig att klicka på en bifogad fil och infektera dig själv. Det är hög tid att informera personal och vänner om detta.

Man kan bara anta att elakingarna kommer att försöka utnyttja jul och nyår till att försöka infektera oss med elak kod. Hackare, virusskrivare och de som bygger upp botnets har alla intresse av att få dig att klicka på filer. Gå inte i fällan. Tyvärr är det i detta läge bättre att fälla än fria.

Det är i allmänhet en dålig ide att sända denna typ av filer till alla man känner. Dels pga den uppenbara risken för elak kod och dels för att de tar upp massor med plats på hårddiskar och tynger ned nätverket.

Fråga dig själv vad du helst vill göra på julafton: Rensa virus eller dricka glögg med familjen?

Taggar: Uncategorized

Kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar.